Sosyal Medya

Güncel

Bozdağ, Gülen için ABD’ye gidiyor

Adalet Bakanı Bozdağ, Fethullah Gülen’in iadesi için 26-27 Ekim tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri’ne gidiyor. Ellerinde 500 bin dijital veri olduğunu söyleyen Bozdağ, Gülen’in iade dosyası kadar sağlam bir dosya daha olmadığını da ifade etti. Bozdağ, Amerikan Adalet Bakanı ile bizzat görüşecek.



Pazar günü gazetecilerle Ankara’da biraraya gelen Adalet Bakanı Bekir BozdaÄŸ, Fethullah Gülen’in iadesiyle ilgili önemli bilgiler verdi. BozdaÄŸ, bizzat Amerika’ya gidip Adalet Bakanı ile görüşecek. Görüşme, 26-27 Ekim tarihleri arasında. BozdaÄŸ gazetecilere iade dosyanın ‘çok saÄŸlam’ ve 500 bin verinin olduÄŸunu söyledi. 

“Fetullah Gülen dosyasındaki bilgi ve belge kadar dünyada kaç ülkede bu kadar saÄŸlam veri yer almıştır. BaÅŸka ülkelerin bize ilettiÄŸi dosyaları da biliyoruz. EÄŸer bu kadar saÄŸlam dosyada iade yapılmazsa baÅŸka hangi dosyada yapılır. ABD'nin baÅŸka ülkelere gönderdiÄŸi dosyalardan iade kararı çıkmaması lazım. Adını soyadını yazıp gönderiyorlar. Dosyalarda 500 bin civarında dijital veri bulunuyor. Bunların arasında bilgisayar kaydı, flaÅŸ bellek, cep telefonu kamera kayıtları, arama ve el konulma sırasında elde edilmiÅŸ pek çok evrak var. ABD, terör örgütüne göz yummamalı.”

Rakamlarla 15 Temmuz

Adalet Bakanlığı, Gülen örgütünün sızdığı önemli bakanlıkların başında geliyordu. Bekir Bozdağ, soruşturma kapsamında kaç kişi hakkında işlem yapıldığını da anlattı.

“Ankara BaÅŸsavcılığı’nın baÅŸlattığı soruÅŸturma kapsamında 16 Temmuz günü 2 bin 843 hakim ve cumhuriyet savcısı, 2 Anayasa Mahkemesi üyesi, 141 Yargıtay üyesi, 48 Danıştay üyesi ve 5 HSYK üyesi hakkında, 10 AÄŸustos günü ise 651 hakim ve cumhuriyet savcısı olmak üzere HSYK tarafından 3 bin 690 hakim ve cumhuriyet savcısı hakkında soruÅŸturma izni verildi. Adli ve idari yargıda görevi 2 bin 194 hakim ve cumhuriyet savcısı, 102 Yargıtay üyesi, 41 Danıştay üyesi, 2 AYM ve 5 HSYK üyesi tutuklu var.”

BozdaÄŸ, soruÅŸturma kapsamında 163 general, 6 bin 269 albay ve altı rütbelerdeki askeri personel, 7 bin 140 emniyet mensubu, 19 vali, 76 vali yardımcısı, 58 kaymakam ve 18 bin 190 memur ve sivil olmak üzere 34 bin 259 şüphelinin tutuklandığını, 15 Temmuz’dan bu yana da 77 bin 545 şüpheli hakkında iÅŸlem yapıldığını söyledi.

Cezaevindeki darbeciler

Bekir Bozdağ, ayrıca darbe teşebbüsü nedeniyle cezaevinde olanlarla ilgili de yapılan çalışma hakkında bilgi verdi. Bozdağ, 680 kişinin tek kişilik odalarda kaldığını, bir kısmının 3, bir kısmının da 7 kişilik odalarda kaldığını söyledi. 3 kişilik odalarda kalanların sayısı 200 civarında. Toplamda bin 889 kişi 3 farklı odada daha az kapasiteli yerlerde kalıyor.

Kaynak: Milliyet

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.